سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تاریخ

اولین تلاش انسان برای درک ماهیت مواد و توضیح چگونگی تبدیل آنها ناموفق بود.

کم کم تلاش برای تبدیل مواد کم ارزش به مواد با ارزشی مانند طلا و سیم منجر به کشف دانش «شیمی» شد.

همچنین یکی از اهداف دیگر کیمیا ساختن دارویی برای جاودانگی است که به آن «اکسیر» می گویند.

به همین دلیل کیمیا را علم اکسیر نیز می نامند. اگرچه دانش کیمیاگری از هدف اصلی خود کوتاهی داشت، اما دستاوردهای کیمیاگران به گنجینه ارزشمندی تبدیل شد که پایه و اساس شیمی مدرن شد [1] کیمیاگری در بین النهرین، مصر باستان، ایران، هند، چین، یونان، روم، در تمدن اسلامی - و سپس در اروپا تا قرن نوزدهم - به عنوان شبکه پیچیده ای از مکاتب و نظام های فلسفی برای حداقل 2500 سال وجود داشت.


شیمی

شیمی (به فارسی افغانی و فارسی تاجیکی: Kimia) (به فرانسوی: Chimie) شاخه‌ای از علم است که به مطالعه عناصر، ترکیبات مرکب از اتم‌ها، مولکول‌ها و یون‌ها، ساختار شیمیایی، خواص و رفتار مواد و تاثیر مواد بر یکدیگر می‌پردازد. و همچنین تغییراتی که ماده در طی واکنش با مواد دیگر از خود نشان می دهد.

در نگاه کلی علم، شیمی جایی بین فیزیک و زیست شناسی است. در واقع شیمی را دانش بنیادی می نامند; زیرا این علم مفاهیمی را ارائه می دهد که درک سایر حوزه های علمی را چه در سطح پایه و چه در سطح کاربردی ممکن می سازد. به عنوان مثال شیمی، جنبه های مختلف شیمی گیاهی "گیاه شناسی"، چگونگی تشکیل "زمین شناسی" سنگ های آذرین، چگونگی تشکیل ازن در جو و چگونگی تجزیه "محیط زیست" آلودگی، خواص خاک ماه "کیهان شناسی"، چگونگی تشکیل داروها "داروخانه" را کار می کند و توضیح می دهد که چگونه DNA در صحنه های جرم به عنوان شواهد "جرم شناختی" جمع آوری می شود.

شیمی به موضوعاتی مانند نحوه تعامل اتم ها و مولکول ها از طریق پیوندهای شیمیایی و تشکیل ترکیبات شیمیایی جدید می پردازد. چهار نوع پیوند شیمیایی وجود دارد که ترکیبات مختلف حداقل یکی دارند: پیوند کووالانسی، پیوند یونی، پیوند هیدروژن واندروالس و پیوند فلزی.


تئوری تابع چگالی

این یک نظریه در مکانیک کوانتومی برای مطالعه ساختار الکترونیکی مواد در سیستم‌های چند ذره‌ای است. در این نظریه با معرفی تابع انرژی جهانی و یادگیری از آن، خواص الکترونیکی ماده (در اینجا چگالی الکترون) به دست می آید.

این نظریه ریشه در مدل توماس فرمی دارد و بر اساس دو قضیه هوهنبرگ-کوهن است.

توضیح پدیده هایی مانند نیروهای بین مولکولی، به ویژه نیروی واندروالس، شکاف نواری در نیمه هادی ها، انتقال بار در حالت برانگیخته و غیره با این روش کاملاً امکان پذیر نیست و تحقیقات برای ایجاد تغییراتی که این محدودیت ها را برطرف می کند، ادامه دارد.


نظریه مداری مولکولی

روشی برای تعیین ساختار مولکولی است که در آن یک الکترون وابسته به پیوند خاصی در نظر گرفته نمی‌شود، بلکه همه الکترون‌ها به‌عنوان مجموعه‌ای در عرض مولکول در نظر گرفته می‌شوند که به دلیل برهمکنش با هسته‌های اتم‌ها در داخل مولکول حرکت می‌کنند. در این نظریه، اوربیتال های مولکولی از اوربیتال های اتمی ساخته شده اند.


ساختار الکترونیکی

نظریه پیوند ظرفیت

یکی از دو نظریه اساسی مکانیک کوانتومی، توصیف پیوندهای شیمیایی است.

این نظریه چگونگی ترکیب اوربیتال های اتمی در یک اتم منفرد را در طول تشکیل یک مولکول توصیف می کند.

در مقابل، نظریه اوربیتال مولکولی اوربیتال ها را در سراسر مولکول گسترش می دهد.