کاربردها در فیزیک شیمی
ارتباط فیزیک شیمی با سایر علوم، کاربردهای اقتصادی و اجتماعی این علم بیان شده است.
مثلاً با مطالعه الکتروشیمی می توان به اساس پدیده های طبیعی مانند خوردگی فلزات پی برد و از خسارات اقتصادی و اجتماعی این گونه پدیده ها جلوگیری کرد و یا این پدیده ها را به مسیری سودمند برای جامعه سوق داد.
علاوه بر این، اعمال قوانین ترمودینامیکی مانند نقطه یوتکتیک در جلوگیری از خسارات جانی و مالی ناشی از پدیده های طبیعی مانند یخ زدگی پس از بارش برف بسیار مفید است.
به دلیل عدم وجود مرز بین قوانین فیزیک و پیشرفت علم شیمی، جایگاه ویژه این بخش از علم مشخص است.
همچنین فراموش نکنیم که همه چیز از باتری ماشین گرفته تا گوشی های هوشمند با در نظر گرفتن این علم طراحی شده است، از نمونه های دیگر می توان به ساخت قطعات الکترونیکی مانند ترانزیستور و غیره اشاره کرد که از شیمی سطح و حالت جامد و قوانین فیزیک شیمیایی ساخته شده اند.
یا طراحی سوخت موشک که در زمینه سینتیک شیمیایی و ترمودینامیک به وجود آمده است که در نتیجه علم جایگاه بسیار مهمی در عرصه اقتصاد و پیشرفت علم و فناوری دارد.
یکی دیگر از کاربردهای بسیار ارزشمند فیزیک شیمیایی یافتن بهترین و اقتصادی ترین روش تولید مواد شیمیایی مختلف است که با مطالعه خواص ترمودینامیکی و جنبشی واکنش های مختلف به دست می آید.
شاید مهمترین نمونه آن یکی از مهمترین دستاوردهای دانشمندان باشد; و ادامه حیات انسان را با تهیه کودهای لازم برای کشاورزی و در نتیجه غذای مورد نیاز انسان، تولید آمونیاک از طریق فرآیند هابر ممکن کرد که فریتز هابر به کمک این علم به آن دست یافت.