آیا فر بورس داغ می ماند؟

به نظر می رسد اخبار احتمال کاهش تنش ها می تواند بازار سهام را داغ کند. به نظر می رسد با توجه به قرمز بودن نیمی از نمادهای بورسی، ممکن است در روزهای آینده بازار متعادلی را تجربه کنیم.

با افزایش حمایت های اقتصادی از بورس، انتظار می رفت شاخص های بورس به سمت سبز بازگردند. رونق نسبی بورس تهران در ارزش معاملات خرد منعکس شد. این نماگر آماری با عبور از 11 هزار میلیارد تومان امید را به معاملات بازگرداند. شاخص کل بورس با 25000 واحد افزایش به رقم 2840000 واحد رسید. شاخص هم وزن نیز با 2500 واحد افزایش به رقم 890000 واحد رسید. همچنین در اولین روز هفته 140 میلیارد تومان پول واقعی وارد چرخ معاملات بورس شد.

صرافی امیدوار است که وعده ها محقق شود

 به نظر می رسد اخبار احتمال کاهش تنش ها می تواند بازار سهام را داغ کند. به نظر می رسد با توجه به قرمز بودن نیمی از نمادهای بورسی، ممکن است در روزهای آینده بازار متعادلی را تجربه کنیم.

سبز کردن بازارهای جهانی

ترامپ از کاهش نرخ بهره برای تحریک اقتصاد آمریکا خبر داده است. با این خبر، قیمت جهانی طلا با افزایش قابل توجهی روبرو شد و به 2800 دلار در هر اونس رسید. قیمت فلزات اساسی و گرانبها مانند مس، روی و نقره نیز بازارهای جهانی را سبز کرده است، اما قیمت پایین شمش فولاد همچنان شرکت‌های داخلی فولاد را نگران کرده است. همانطور که در گزارش های 9 ماهه این صنعت مشاهده می شود، شرکت های فولادی با کاهش قابل توجه حاشیه سود مواجه شده اند.

آیا بازار ارزش دارد؟

نسبت قیمت به سود بازار یک سیگنال ارزشی داد و به پایین ترین حد 7 واحد رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که نسبت به ریسک‌های سیاسی بسیار حساس است و احتمالاً به اخبار مربوط به مذاکرات و FATF واکنش نشان می‌دهد. گزارش های خوب در مورد کاهش که یکی از عوامل اصلاح P/E بازار بود، نشان داد که رویکرد دولت به تولید و سودآوری شرکت ها تغییر کرده است.

با چشم انداز مثبت گزارش های ژانویه و به طور کلی گزارش های زمستانی، به نظر می رسد در سه ماهه چهارم سال نیز شاهد رشد بازدهی خوبی باشیم. در این حالت ممکن است قیمت های بورس به ارزش واقعی خود نزدیک شوند. افزایش تقاضا در بخش بانکی به دلیل خبرهای خوب FATF نیز بر روند بازار تاثیر گذاشت و از افزایش عرضه جلوگیری کرد. با اخبار خوب مذاکرات و کاهش انتظارات تورمی، نرخ بهره نیز احتمالاً کاهش نسبی را تجربه خواهد کرد. در این حالت، ارزش بازار را می توان با استفاده از پارامتر نرخ بهره اندازه گیری کرد.

آیا فشار عرضه کاهش می یابد؟

با وجود اینکه نیمی از نمادهای بازار در جریان معاملات روز شنبه قرمز بودند، فشار عرضه نیز بر بازار حاکم خواهد شد، اما با در نظر گرفتن سناریوهای فنی مختلف می توان انتظار داشت در یک سناریوی بدبینانه شاهد اصلاح قیمت باشیم. اگرچه اخباری مبنی بر مذاکرات جدی ایران و غرب شنیده می‌شود و واکنش‌های نزولی خوبی در قیمت تتر و دلار داشته‌ایم، اما به نظر می‌رسد بازار منتظر تحقق همه وعده‌ها و گفته‌ها است. دلار هنوز کانال 80 هزار تومانی را از دست نداده و قیمت طلا و سکه در اوج خود قرار دارد. این نشان می دهد؛ هیجان و عدم اطمینان بر فضای اقتصادی حاکم است.

با این فرض سناریویی هم وجود دارد که شاخص کل از قله 2 میلیون و 942 هزار واحدی عبور کند. این سناریو زمانی رخ خواهد داد که بخشی از هیجانات در سایر بازارها فروکش کند و قیمت توافقی دلار به بالای 70 هزار تومان برسد. سناریوی اصلاح عمیق بازار همچنان امکان پذیر است. با فرض اینکه الگوی سر و شانه نزولی در بازار محقق شده باشد، ممکن است در حال حاضر بازار وارد یک اصلاح شود.