کمک مالی اضطراری بانک جهانی به غزه
بانک جهانی روز سه شنبه از اختصاص 20 میلیون دلار کمک مالی اضطراری جدید به مردم غزه خبر داد.
در بیانیه این بانک آمده است که این کمک مالی جدید شامل 10 میلیون دلار بسته غذایی است که توسط هیئت مدیره بانک جهانی تایید شده و برای تامین مواد غذایی در نظر گرفته شده است.
377 هزار نفر از غزه استفاده خواهند شد.
این کمک ها از طریق برنامه جهانی غذا در اختیار مردم غزه قرار خواهد گرفت.
کمک های جدید بخشی از بسته کلی 35 میلیون دلاری حمایت از غزه است که از 15 میلیون دلار اولیه ارائه شده قبلی بیشتر است.
آژانس آوارگان فلسطین (آنروا) در گزارشی از وضعیت نوار غزه اعلام کرد که وضعیت بشردوستانه به ویژه در شمال این کشور دشوار است و روند رسیدن کمک های بشردوستانه به ساکنان آن با مشکل مواجه است.
علاوه بر این، صندوق امداد اضطراری و آمادگی بهداشتی بانک جهانی 10 میلیون دلار از سوی ژاپن و آلمان برای مراقبت های پزشکی و تجهیزات پزشکی برای غزه تامین می شود.
این مبلغ از طریق یونیسف و سازمان بهداشت جهانی به عنوان بخشی از پروژه واکنش اضطراری سلامت غزه که مراقبت های پزشکی اورژانسی را به حدود 10 درصد از جمعیت منطقه ارائه می کند، ارائه می شود. "
به گزارش ایرنا، «آنروا» سازمان امدادرسانی سازمان ملل با هشدار شدید نسبت به وخامت اوضاع ساکنان نوار غزه اعلام کرد: بسیاری از ساکنان غزه 3 روز است که غذا نخورده اند.
آنروا اعلام کرد: بسیاری از ساکنان غزه غذایی برای خوردن ندارند و دو یا سه روز است که غذا ندارند. همه گرسنه اند.
آنروا همچنین تاکید کرد که «ما (در نوار غزه) در آستانه فروپاشی هستیم. در صورت فروپاشی آنروا، کمک های بشردوستانه که تمام ساکنان نوار غزه به آن وابسته هستند نیز پایان خواهد یافت. همکاران اما با تمام قوا کار می کنند، هرچند که ثروت اندکی دارند.
آنروا گزارش داد: غذا، آب و سوخت (توسط صهیونیست ها) به عنوان سلاح جنگی در نوار غزه استفاده می شود. همکاران ما مراکز درمانی و توزیع مواد غذایی را اداره می کنند، مراکز اقامتی را اداره می کنند. بچه های زیادی مرده اند. برای بخش بزرگی از خانواده ها آرد تهیه کرده ایم اما کافی نیست.
در همین حال، جولیت توما، رئیس اطلاعات آنروا نیز گفت: وضعیت غزه وخیم است و از یک بحران به فاجعه تبدیل شده است. مراکز اقامتی ما پر است و نمی توانیم تعداد بیشتری را در خود جای دهیم. مردم برای استفاده از توالت ساعت های طولانی در صف می ایستند. بسیاری (شهروندان فلسطینی) بدون هیچ زیرساختی روی زمین می خوابند.
توما گفت: نیمی از مردم ما که در درگیری کشته شدند و تعداد آنها 134 نفر است در جنوب غزه و مرکز آن کشته شدند و هیچ جای امنی در غزه وجود ندارد. مردم نمی توانند حرکت کنند و هدف (توسط نظامیان صهیونیست) قرار می گیرند. تنها راه پایان دادن به این وضعیت برقراری آتش بس است.
گروههای مقاومت فلسطین روز شنبه 24 مهر 1392 عملیات غافلگیرانهای به نام «طوفان الاقصی» از غزه (فلسطین جنوبی) علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند و مناطق مسکونی، درمانی و فرهنگی نوار غزه را بمباران کردند. در نتیجه این جنایت علیه بشریت 18000 شهروند فلسطینی کشته و نزدیک به 50000 نفر زخمی شدند.