سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیا فر بورس داغ می ماند؟

به نظر می رسد اخبار احتمال کاهش تنش ها می تواند بازار سهام را داغ کند. به نظر می رسد با توجه به قرمز بودن نیمی از نمادهای بورسی، ممکن است در روزهای آینده بازار متعادلی را تجربه کنیم.

با افزایش حمایت های اقتصادی از بورس، انتظار می رفت شاخص های بورس به سمت سبز بازگردند. رونق نسبی بورس تهران در ارزش معاملات خرد منعکس شد. این نماگر آماری با عبور از 11 هزار میلیارد تومان امید را به معاملات بازگرداند. شاخص کل بورس با 25000 واحد افزایش به رقم 2840000 واحد رسید. شاخص هم وزن نیز با 2500 واحد افزایش به رقم 890000 واحد رسید. همچنین در اولین روز هفته 140 میلیارد تومان پول واقعی وارد چرخ معاملات بورس شد.

صرافی امیدوار است که وعده ها محقق شود

 به نظر می رسد اخبار احتمال کاهش تنش ها می تواند بازار سهام را داغ کند. به نظر می رسد با توجه به قرمز بودن نیمی از نمادهای بورسی، ممکن است در روزهای آینده بازار متعادلی را تجربه کنیم.

سبز کردن بازارهای جهانی

ترامپ از کاهش نرخ بهره برای تحریک اقتصاد آمریکا خبر داده است. با این خبر، قیمت جهانی طلا با افزایش قابل توجهی روبرو شد و به 2800 دلار در هر اونس رسید. قیمت فلزات اساسی و گرانبها مانند مس، روی و نقره نیز بازارهای جهانی را سبز کرده است، اما قیمت پایین شمش فولاد همچنان شرکت‌های داخلی فولاد را نگران کرده است. همانطور که در گزارش های 9 ماهه این صنعت مشاهده می شود، شرکت های فولادی با کاهش قابل توجه حاشیه سود مواجه شده اند.

آیا بازار ارزش دارد؟

نسبت قیمت به سود بازار یک سیگنال ارزشی داد و به پایین ترین حد 7 واحد رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که نسبت به ریسک‌های سیاسی بسیار حساس است و احتمالاً به اخبار مربوط به مذاکرات و FATF واکنش نشان می‌دهد. گزارش های خوب در مورد کاهش که یکی از عوامل اصلاح P/E بازار بود، نشان داد که رویکرد دولت به تولید و سودآوری شرکت ها تغییر کرده است.

با چشم انداز مثبت گزارش های ژانویه و به طور کلی گزارش های زمستانی، به نظر می رسد در سه ماهه چهارم سال نیز شاهد رشد بازدهی خوبی باشیم. در این حالت ممکن است قیمت های بورس به ارزش واقعی خود نزدیک شوند. افزایش تقاضا در بخش بانکی به دلیل خبرهای خوب FATF نیز بر روند بازار تاثیر گذاشت و از افزایش عرضه جلوگیری کرد. با اخبار خوب مذاکرات و کاهش انتظارات تورمی، نرخ بهره نیز احتمالاً کاهش نسبی را تجربه خواهد کرد. در این حالت، ارزش بازار را می توان با استفاده از پارامتر نرخ بهره اندازه گیری کرد.

آیا فشار عرضه کاهش می یابد؟

با وجود اینکه نیمی از نمادهای بازار در جریان معاملات روز شنبه قرمز بودند، فشار عرضه نیز بر بازار حاکم خواهد شد، اما با در نظر گرفتن سناریوهای فنی مختلف می توان انتظار داشت در یک سناریوی بدبینانه شاهد اصلاح قیمت باشیم. اگرچه اخباری مبنی بر مذاکرات جدی ایران و غرب شنیده می‌شود و واکنش‌های نزولی خوبی در قیمت تتر و دلار داشته‌ایم، اما به نظر می‌رسد بازار منتظر تحقق همه وعده‌ها و گفته‌ها است. دلار هنوز کانال 80 هزار تومانی را از دست نداده و قیمت طلا و سکه در اوج خود قرار دارد. این نشان می دهد؛ هیجان و عدم اطمینان بر فضای اقتصادی حاکم است.

با این فرض سناریویی هم وجود دارد که شاخص کل از قله 2 میلیون و 942 هزار واحدی عبور کند. این سناریو زمانی رخ خواهد داد که بخشی از هیجانات در سایر بازارها فروکش کند و قیمت توافقی دلار به بالای 70 هزار تومان برسد. سناریوی اصلاح عمیق بازار همچنان امکان پذیر است. با فرض اینکه الگوی سر و شانه نزولی در بازار محقق شده باشد، ممکن است در حال حاضر بازار وارد یک اصلاح شود.


فرایند چکش کاری واگذاری سهام ایران خودرو آغاز شد.

بررسی نتایج دعوت عمومی برای شناسایی نامزدهای سهام ایران خودرو نشان می دهد که دو خریدار برای سهام شرکت های دو لایه این گروه اعلام آمادگی کرده اند.

طبق برنامه و دستورالعمل سازمان خصوصی سازی قرار بود بزرگترین شرکت خودروسازی کشور تنها تا 17 دی ماه سال جاری سهام خود را به تودلی بفروشد.

سهام خزانه به سهامی اطلاق می‌شود که یک شرکت دولتی در سایر شرکت‌هایی که زیرمجموعه آن نیز هستند، در اختیار دارد. به دلیل دخالت دولت در شرکت های مختلف، این سهام مشکلات حاکمیتی و شفافیت ایجاد کرده است و بنابراین برای تسهیل روند خصوصی سازی و کاهش مالکیت دولتی باید فروخته شود.

در واقع ایران خودرو و سایپا تحت مدیریت دولتی طی یک دهه گذشته در فرآیندی بسیار پیچیده و غیرشفاف اقدام به واگذاری سهام شرکت های زیرمجموعه خود کرده اند که به مانع اصلی خصوصی سازی تبدیل شده است.

حال گروه صنعتی ایران خودرو با انتشار نامه ای در کدال، نتایج دعوت عمومی برای شناسایی نامزدهای سهام خود را اعلام کرد که بر اساس آن دو خریدار برای سهام شرکت های دو لایه ایران خودرو اعلام آمادگی کردند.

در این نامه که خطاب به سلطانی، رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی سازمان بورس ارسال شده، آمده است: «همانطور که میدانید، ماده 28 دستورالعمل حاکمیت شرکتی (ابلاغی شماره 122/163213 مورخ 05/08/08). 1403 د) مقرر می دارد: کلیه ناشران ثبت شده از مالکیت مستقیم یا غیرمستقیم سهام شرکت اصلی شرکت های تابعه گروه که مالک 10 درصد یا بیشتر از سهام آنها هستند، به استثنای سهامی که توسط کدهای بازار مدیریت شده خودشان نگهداری می شود، ممنوع است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت بازار خود، موظفند سهام شرکت‌های تحت کنترل را طبق مقررات معاملات بزرگ حداکثر تا تاریخ 1403/18/18 با رعایت مفاد صدرالاشاره و حفظ منافع سهامداران بفروشند. در این راستا در گروه صنعتی ایران خودرو مراحل مقدماتی زیر را می طلبد:

(1) تکمیل فرآیند افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها که منجر به اصلاح ساختار مالی شرکت می شود و می توان انتظارداشت قیمت سهام ایران خودرو را تحت تاثیر قرار دهد.

(2) ارزش گذاری سهام قابل انتقال توسط کارشناسان مجاز.

(3) اخذ تاییدیه های لازم از هیات مدیره گروه صنعتی ایران خودرو و شرکت های سهامدار (شرکت توسعه سرمایه گذاری ایران خودرو و شرکت سرمایه گذاری سمند) طبق مقررات داخلی.

(4) بررسی و تایید صلاحیت ها و صلاحیت های فنی و مالی نامزدهای سهام توسط مقامات ذیصلاح. با توجه به زمان بر بودن اقدامات فوق الذکر و الزام به رعایت مفاد آن، سازمان محترم گروه صنعتی ایران خودرو جهت شناسایی متقاضیان خرید در روزنامه های کثیرالانتشار مورخ 9/10/1303 و 10/10 دعوت نامه عمومی صادر کرد. 11/1403. این موضوع از طریق سامانه کدال به اطلاع سهامداران محترم رسیده است.

بدیهی است پس از تکمیل فرآیند فوق، نقل و انتقال سهام باید طبق الزامات و مقررات آن سازمان و بر اساس دستورالعمل انجام معاملات انجام شود. تاکنون دو نفر از داوطلبان برای خرید سهام مذکور اظهار تمایل کتبی کرده و فرم های مربوطه را دریافت کرده اند. اما تا تاریخ ارسال این نامه، فرم های تکمیل شده از ایشان دریافت نشده است. با دریافت فرم های تکمیل شده از متقاضیان خرید، اقدامات مذکور و در صورت لزوم اطلاعات لازم از طریق سامانه کدال ارائه خواهد شد.

این گروه همواره توجه ویژه ای به رعایت الزامات و مقررات این سازمان محترم داشته و با در نظر گرفتن منافع و آسایش سهامداران نسبت به واگذاری این سهم از سهام شرکت اصلی در اختیار شرکت های تابعه گروه اقدام خواهد کرد. "

به گزارش مهر، از ابتدای دولت دوازدهم به ویژه پس از ابلاغ فرآیند سه مرحله ای واگذاری سهام خودروسازان، هیچ شرکت زیرمجموعه یا سهامی که در اختیار خودروسازان عرضه شده بود، به فروش نرسیده است. پیشنهادات شرکت بوده و سهام معلق مانده است.

به گفته کارشناسان، مقاومت مدیران، ارزش گذاری نادرست، عدم شفافیت مالی، مشکلات ساختاری و مدیریتی، دخالت دولت و همچنین نبود خریداران استراتژیک و مقررات پیچیده و محدودکننده از جمله عوامل شکست فروش سهام و شرکت های تابعه خودرو

حال با توجه به تاکید دولت چهاردهم بر واگذاری سهام یا مدیریت خودروسازان و تعیین ضرب الاجل های مختلف باید منتظر ماند و دید.


حلقه طلایی در بازار پایتخت درخشید

آمارهای مالی شرکت لوتوس پارسیان نشان می دهد؛ ارزش خالص دارایی صندوق طلا تا رسیدن هر گرم شمش طلا به 7 میلیون و 334 هزار تومان افزایش می یابد.

محاسبات آماری عرضه سرمایه لوتوس پارسیان نشان می دهد که; در هفته گذشته خالص ورودی به صندوق های طلا 2 هزار و 361 میلیارد تومان بود. به این ترتیب ارزش خالص دارایی های صندوق های طلا با 7.9 درصد افزایش به 106.3 همت رسید.

آمارهای مالی شرکت لوتوس پارسیان نشان می دهد؛ ارزش خالص دارایی صندوق طلا تا رسیدن هر گرم شمش طلا به 7 میلیون و 334 هزار تومان افزایش می یابد. قیمت هر قطعه سکه امامی نیز در هفته گذشته افزایش یافت و به بیش از 58 میلیون و 700 هزار تومان رسید. در بازارهای جهانی نیز به 2756 دلار در هر اونس رسید.

مدال طلای جهانی

در هفته منتهی به 11/03/1403 قیمت هر اونس طلا در محدوده 2756 دلار تا 2696 دلار معامله شد که با 2.2 درصد افزایش به 2756 دلار رسید. از جمله عوامل موثر بر افزایش قیمت جهانی نفت، عدم اطمینان در مورد سیاست های ترامپ، ترس از تعرفه های تجاری و انتظارات تورمی است.


انتصاب مدیرکل سازمان بورس و اعزام دانشجو

رئیس سازمان امور دانشجویان با صدور حکمی مدیرکل بورسیه ها و اعزام دانشجویان به خارج از کشور سازمان امور دانشجویان را منصوب کرد.

سعید حبیبه رئیس سازمان امور دانشجویان با توجه به تعهد، تخصص، شایستگی و تجارب ارزنده جنابعالی، طی حکمی عبدالحمید علیزاده را به عنوان مدیر کل بورسیه ها و اعزام دانشجویان به خارج از کشور سازمان امور دانشجویان منصوب کرد. پیشنهاد معاونت بورسیه و اعزام دانشجو به خارج از کشور.

با توجه به این تصمیم به موجب این حکم به عنوان مدیر کل بورسیه و اعزام دانشجو به خارج از کشور در سازمان امور دانشجویان منصوب می شوید.

یقین دارم بر اساس راهبردهای دولت وفاق ملی و برنامه‌های وزیر محترم برای تصدی پست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین اهداف و سیاست‌های سازمان و برنامه‌های عملیاتی آن. این اداره کل با همکاری کلیه همکاران بویژه معاونت بورسیه ها و امور دانشجویان خارج از کشور در جهت هماهنگی و ایجاد رویکرد واحد و ارتقاء و تعالی بیشتر در امور بورسیه (داخلی و بین المللی)، فرصت های تحقیقاتی کوتاه مدت و امور دانشجویی خارج از کشور گام های موثر و مفیدی خواهد بود. توفیق روزافزون جنابعالی را در انجام ماموریت های محوله و خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از درگاه خداوند متعال مسئلت دارم.

حبیبه همچنین از خدمات شایسته محمد محمدی مسعودی در مدت تصدی مدیریت کل بورس و اعزام دانشجویان به خارج از کشور به سازمان امور دانشجویان تشکر و قدردانی کرد.


84 درصد معاملات بورس در دست 10 صنعت است

84 درصد ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس آذرماه امسال در اختیار 10 صنعت بزرگ قرار دارد.

گزارش اداره تحقیقات، توسعه و پیمایش اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار حاکی از آن است که ارزش کل بازار سهام در بورس و فرابورس در آذرماه امسال 103 میلیون و 243 هزار و 126 میلیارد ریال بوده است.

البته در معاملات امروز چهارشنبه ارزش کل بازار سهام در بازارهای اول و دوم بورس تهران، فرابورس و بازار اصلی نیز از مرز 11 هزار همات گذشت.

بر اساس این گزارش، در میان صنایع فعال در بازار سرمایه، محصولات شیمیایی با 24.54 درصد و ارزش بازار 25 میلیون و 340 هزار و 379 میلیارد ریال، بیشترین ارزش بازار را در بورس تهران و فرابورس به خود اختصاص داده اند.

پس از این صنعت، فلزات اساسی با 18.12 درصد و ارزش بازار 18712515 میلیارد ریال در رتبه دوم قرار دارند.

داده های این گزارش نشان می دهد ارزش بازار 10 صنعت بزرگ بازار سرمایه در آذرماه نسبت به ماه قبل (آبان) افزایش یافته است. همچنین ارزش بازار این صنایع در آبان ماه امسال 87739787 میلیارد ریال بوده است.