انتصاب مدیرکل سازمان بورس و اعزام دانشجو

رئیس سازمان امور دانشجویان با صدور حکمی مدیرکل بورسیه ها و اعزام دانشجویان به خارج از کشور سازمان امور دانشجویان را منصوب کرد.

سعید حبیبه رئیس سازمان امور دانشجویان با توجه به تعهد، تخصص، شایستگی و تجارب ارزنده جنابعالی، طی حکمی عبدالحمید علیزاده را به عنوان مدیر کل بورسیه ها و اعزام دانشجویان به خارج از کشور سازمان امور دانشجویان منصوب کرد. پیشنهاد معاونت بورسیه و اعزام دانشجو به خارج از کشور.

با توجه به این تصمیم به موجب این حکم به عنوان مدیر کل بورسیه و اعزام دانشجو به خارج از کشور در سازمان امور دانشجویان منصوب می شوید.

یقین دارم بر اساس راهبردهای دولت وفاق ملی و برنامه‌های وزیر محترم برای تصدی پست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین اهداف و سیاست‌های سازمان و برنامه‌های عملیاتی آن. این اداره کل با همکاری کلیه همکاران بویژه معاونت بورسیه ها و امور دانشجویان خارج از کشور در جهت هماهنگی و ایجاد رویکرد واحد و ارتقاء و تعالی بیشتر در امور بورسیه (داخلی و بین المللی)، فرصت های تحقیقاتی کوتاه مدت و امور دانشجویی خارج از کشور گام های موثر و مفیدی خواهد بود. توفیق روزافزون جنابعالی را در انجام ماموریت های محوله و خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از درگاه خداوند متعال مسئلت دارم.

حبیبه همچنین از خدمات شایسته محمد محمدی مسعودی در مدت تصدی مدیریت کل بورس و اعزام دانشجویان به خارج از کشور به سازمان امور دانشجویان تشکر و قدردانی کرد.


84 درصد معاملات بورس در دست 10 صنعت است

84 درصد ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس آذرماه امسال در اختیار 10 صنعت بزرگ قرار دارد.

گزارش اداره تحقیقات، توسعه و پیمایش اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار حاکی از آن است که ارزش کل بازار سهام در بورس و فرابورس در آذرماه امسال 103 میلیون و 243 هزار و 126 میلیارد ریال بوده است.

البته در معاملات امروز چهارشنبه ارزش کل بازار سهام در بازارهای اول و دوم بورس تهران، فرابورس و بازار اصلی نیز از مرز 11 هزار همات گذشت.

بر اساس این گزارش، در میان صنایع فعال در بازار سرمایه، محصولات شیمیایی با 24.54 درصد و ارزش بازار 25 میلیون و 340 هزار و 379 میلیارد ریال، بیشترین ارزش بازار را در بورس تهران و فرابورس به خود اختصاص داده اند.

پس از این صنعت، فلزات اساسی با 18.12 درصد و ارزش بازار 18712515 میلیارد ریال در رتبه دوم قرار دارند.

داده های این گزارش نشان می دهد ارزش بازار 10 صنعت بزرگ بازار سرمایه در آذرماه نسبت به ماه قبل (آبان) افزایش یافته است. همچنین ارزش بازار این صنایع در آبان ماه امسال 87739787 میلیارد ریال بوده است.


بازار سرمایه در هفته جاری با سه عامل مهم دست و پنجه نرم میکند/ ک

بورس در آخرین روز کاری هفته با افزایش شاخص ها کار خود را تعطیل کرد. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 0.77 درصد و شاخص هم وزن 1.36 درصد افزایش یافت.

الیاس کاردی کارشناس بازار سهام در تحلیل خود از روند بورس در هفته جاری به ارزیابی وضعیت شاخص ها پرداخت و گفت: اکثر سهام های بزرگ و شاخص ساز در حال رسیدن به سقف مقاومتی خود هستند. به نظر من بازار سرمایه در هفته آینده با آزمون جدی مواجه است چرا که سه عامل اصلی شامل قیمت دلار، نرخ بهره و وضعیت تنش در خاورمیانه بر روند بازار تاثیر می گذارد.

بسیاری از سهام در 10 ژانویه به بالاترین حد قبلی خود رسیده اند و در 25 ژانویه نیز بازار به بالاترین حد خود رسیده است و پس از آن استراحت نسبی در بازار مشاهده شد. حال باید دید آیا بازار قادر به غلبه بر این مقاومت ها است یا خیر. به نظر من بازار به کمی استراحت نیاز دارد تا نگاهی دوباره به این سه عامل مهم داشته باشیم و وضعیت آنها را ارزیابی کنیم. البته در حالی که بسیاری از معامله گران بازار سرمایه کمتر به نرخ سود توجه می کنند، معامله گران حرفه ای تر این عامل را به دقت زیر نظر دارند.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره عواملی که می تواند شاخص کل را از مرز 3 میلیون واحد عبور دهد، گفت: برای ارزیابی این مشکل باید سه عاملی را که قبلا ذکر کردم، بررسی کنیم نرخ ها و تنش های منطقه ای پس از اعلام آقای فرزین مبنی بر عدم تغییر نرخ سود ویژه سپرده و کاهش نرخ سود، بازار افزایش یافت. اما چند نکته وجود دارد که باید به آنها توجه کنیم.

اولاً رشد قیمت دلار نیما هنوز متوقف نشده و افزایش نرخ دلار آزاد باعث شده تا دلار نیما به روند صعودی خود ادامه دهد. مشکل دوم این است که نرخ سود که در ابتدا روند نزولی داشت به 33 درصد رسیده است و این وضعیت برای بازار مساعد نیست. در واقع در ابتدای افزایش نرخ سود پایین بود اما اکنون با افزایش آن به 33 درصد، فشار جدیدی بر بازار وارد شده است.»

کردی همچنین به وضعیت تنش‌های منطقه‌ای و تاثیر آن بر بازار اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه احتمالاً در ماه‌های آینده تنش‌ها در خاورمیانه تشدید می‌شود، این امر می‌تواند منجر به افزایش ریسک در بازارها شود و تاثیر منفی بر بازار داشته باشد. روند بازارهای مالی." در مجموع، اگر هر یک از این سه عامل تغییر قابل توجهی داشته باشد، می تواند باعث کاهش شاخص کل بورس شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بورس پس از رسیدن به رقم 3 میلیون واحدی می تواند افت محسوسی مانند افت تا 2.6 میلیون واحد را تجربه کند، گفت: این موضوع بستگی به روند قیمت دلار دارد. در حال حاضر دلار به عنوان محرک اصلی بازار سرمایه عمل می کند و هرگونه تغییر در قیمت دلار میتواند تاثیر بسزایی در روند بورس داشته باشد. اگر دلار دچار اصلاح شود، احتمال کاهش شاخص‌ها وجود دارد، اما این امر به شدت به تغییر قیمت دلار بستگی دارد.»

وی در خاتمه افزود: با توجه به شرایط کنونی، باید به این سه عامل توجه ویژه ای داشته باشیم تا بتوانیم روند آتی بازار سهام را به درستی پیش بینی کنیم.


پیش بینی بازار سهام برای هفته چهارم دسامبر 1403

بورس پس از پشت سر گذاشتن روزهای پرتلاطم و پر چالش، وارد چهارمین هفته دی ماه می شود. حال با این شرایط می توان امیدوار بود که روزهای رونق بورس ادامه داشته باشد؟

آیا در روزهای پایانی دی ماه برای تقویت چرخه صعودی بازار راهکار و تصمیمی اندیشیده می شود؟

بورس در حالی هفته سوم دی ماه را با بازده مثبت شاخص کل به پایان رساند که شاخص هم وزن نیز در راستای نماگر اصلی بازار عمل کرد و روند صعودی را به همراه داشت.


شرایط بورس برای فتح کانال سه میلیون واحدی فراهم است

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بررسی روند آتی بورس با توجه به تاثیر دو مولفه اساسی و هیجانی نشان می دهد که شرایط برای قرار گرفتن شاخص کل در کانال سه میلیون واحدی فراهم است و از این نقطه از نظر شرایط اولیه بازار در شرایط قابل قبولی قرار دارد.

این در حالی است که روز گذشته شاخص کل بورس تا مرز 2 میلیون و 799 هزار واحدی صعود کرد و مقایسه این وضعیت با روزهای پایین نشان می دهد که شاخص تنها 7 درصد تا لمس ابر کانال 3 میلیون واحدی فاصله دارد. حال سوال اینجاست؛ آیا در شرایط فعلی بورس، شاخص بورس توانایی تکیه بر محدوده مذکور را دارد؟

به گزارش دنیای اقتصاد، بورس تهران از ابتدای آبان ماه با رشد بیش از 42 درصدی مواجه شد که سناریوی سه میلیون واحدی شاخص را روی میز کارشناسان و معامله گران قرار داد. اما در این راستا ممکن است دو ریسک «شناسایی سود» و «ابهام سیاسی» در دستیابی به «ابر کانال سه میلیون واحدی» با بی‌نظمی‌های جدی مواجه شود و شرایطی را ایجاد کند که منجر به کاهش رشد شاخص‌های سهام شود. 

اگرچه در هفته های اخیر شاهد واکنش بیش از حد معامله گران به عوامل مثبت بوده ایم، اما وضعیت فوق می تواند ادامه روند صعودی را بدون توجه به سناریوهای مختلف مبتنی بر ریسک بی ثبات کند. نماگر بورس روز گذشته با جهش 35 هزار واحدی به روزهای سبز خود ادامه داد و موفق شد در این هفته پروازی به سطوح بالاتر را تجربه کند. بنابراین شاخص بورس تهران با ورود به کانال 2 میلیون و 800 هزار واحدی، رکورد جدیدی را در تاریخ خود به ثبت خواهد رساند و راه فتح کانال 3 میلیون واحدی هموار می شود.

با وجود دورهای متعدد حمایتی از رشد بازار سرمایه و افزایش قیمت سهام در بزرگترین بازارهای سهام که طبیعتاً تاثیر بیشتری بر شاخص کل دارد، همچنان تردیدهایی در مورد تداوم روند صعودی اخیر وجود دارد.

البته با توجه به اینکه حمایت از رشد شاخص بورس در شرایط کنونی بیش از هر عامل دیگری است، رشد قیمت ها در بازارهای موازی و حمایت سیاست گذار از بورس، سناریوهای بدبینانه ای را در این زمینه مطرح می کند. ممکن است لحظه نسبت به سناریوهای صعودی ضعیف تر به نظر برسد.

در شرایط فعلی با توجه به مولفه های بنیادی محرک بورس، روند صعودی بورس همچنان در زنجیره غیر هیجان انگیزی قرار دارد، اما رشد سریع اخیر این شبهه را نیز ایجاد کرده است که معاملات با هیجان آمیخته شده است.

در این شرایط یک سوال اساسی مطرح می شود که با توجه به شرایط کنونی بورس، شاخص بورس تا چه حد رشد خواهد کرد؟ به عبارت دیگر ظرفیت رشد شاخص بورس تا چه حد است و فاندامنتال تا چه حد می تواند به رشد شاخص کل کمک کند؟ پاسخ به این سوال تا حدودی تاثیر ریسک های بازار را مشخص می کند.

صفحه جدید بورس

شاید بتوان آغاز آبان ماه امسال را آغاز فصلی جدید برای بورس تهران نامید. با شروع معاملات در ماه جاری، شاخص بورس با رشد قابل توجهی روبه‌رو شد و وارد مرحله جدیدی از شکستن رکوردهای تاریخی شد، بنابراین روند اخیر منجر به ورود حجم قابل توجهی پول به بازار سرمایه همزمان با رشد قیمت شد. بازارهای موازی

اما از سوی دیگر با توجه به وضعیت نامشخص ریسک های موثر، رشد بورس از چند منظر با تهدید خفیفی مواجه است.