سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرا بورس بهبود یافت؟

 در مجموع عقب‌نشینی از سیاست‌های تثبیت‌کننده و پیگیری سیاست‌های ارزی بازار آزاد دلیل اصلی رشد بورس در این دوره بود. همچنین لغو ارز فیات و انتقال مبادلات ارزی به سامانه مذاکره‌ای تأثیر بسزایی بر بازار سرمایه به طور کلی داشت، عقب‌نشینی از سیاست‌های تثبیت‌کننده و پیگیری سیاست‌های ارزی بازار آزاد دلیل اصلی رشد بازار سرمایه بود. بازار سهام در این دوره، به عنوان و لغو ارز فیات. و انتقال معاملات ارزی به سامانه مذاکره تاثیر بسزایی در بازار سرمایه دارد. 

این اقدام که به منظور یکسان سازی نرخ ارز انجام شد، جذابیت صنایع بالادستی و معاملات نفتی در بورس را به شدت افزایش داده است، شرکت های صادرات محور به دلیل افزایش نرخ ارز و افزایش درآمد آنها از این تغییر منتفع شده اند. 

به گفته کارشناسان بانک مرکزی، حذف نیما به عنوان یکی از اقدامات کلیدی سیاست های ارزی، شرایط تک نرخی شدن ارز را تسهیل کرده و چشم انداز مثبتی را برای بازار سرمایه ایجاد کرده است.


شرایط ورود سهامداران حقیقی به بورس فراهم شده است

معاملات بورس و شاخص های اصلی این بازار نشان می دهد؛ تا حدودی صف های خرید در بازار کاسته شده و جو روان تری برای ورود سهامداران حقیقی و تازه به وجود آمده است.

صف های خرید در بورس تهران پس از روزهای متوالی با عرضه مواجه شد. بررسی ها نشان می دهد اگرچه شاخص کل در آخرین روز معاملاتی 1.24 درصد رشد کرد، اما روند نزولی برای شاخص تعادلی ثبت شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، البته این واگرایی نشان می دهد که با عرضه سهام، مبادلات خوبی بین مردم در بازار شکل گرفته است. بنابراین ارزش معاملات خرد با احتساب وجوه از 18 سجاف گذشت که از 29 اردیبهشت سال گذشته رکورد محسوب می شود. همچنین اختلاف قیمت دلار موثر در بورس با دلار در بازار آزاد به حدود 20 درصد رسید.

شاخص بورس اوراق بهادار تهران با افزایش بیش از 30 هزار واحدی به مرز 2.7 میلیون واحد رسید. در این میان روند شاخص متعادل نشان می دهد که تصویر کلی بازار قرمز شده است. صف های خریدی که در روزهای گذشته به طور مستمر وجود داشت آزاد شد و در نتیجه معاملات در بازار سهام کمی آرام تر به نظر می رسید. اگرچه 250 میلیارد تومان پول واقعی از معاملات سهام و صندوق های سرمایه گذاری خارج شد، اما به نظر می رسد فرصت ورود پول تازه فراهم شده است.

همچنین خروج نزدیک به هزار میلیارد تومان پول واقعی از صندوق های با درآمد ثابت نیز نشان دهنده تمایل سرمایه گذاران برای حضور بیشتر در بورس است. از پایان آبان ماه امسال بیش از 11 هزار میلیارد تومان سرمایه واقعی وارد بورس شده و 5 هزار میلیارد تومان نیز از صندوق های بدون ریسک خارج شده است، این در حالی است که در سومین روز معاملاتی هفته، ارزش معاملات خرد با احتساب وجه از 18 هزار میلیارد تومان گذشت که بیشترین میزان آن در 29 اردیبهشت ماه بود.

تفاوت قیمت دلار تاثیرگذار بر شرکت ها که اخیراً به آن دلار قراردادی می گویند، با دلار در بازار آزاد به 23 درصد رسید که کمترین ارزش آن از 30 آبان 1401 است. همه اینها در حالی است که P/E بازار همچنان در کانال 7 واحدی قرار دارد و ارزش دلاری بازار نیز در محدوده پایین‌ترین حد تاریخی آن دیده می‌شود. مقایسه عوامل ذکر شده با روندهای گذشته نشان می دهد؛ به احتمال زیاد بازار تصمیم گرفته است به روند صعودی که از آبان ماه سال جاری آغاز شده بود ادامه دهد.

معاملات بورس و شاخص های اصلی این بازار نشان می دهد؛ تا حدودی صف های خرید در بازار کاسته شده و جو روان تری برای ورود سهامداران حقیقی و تازه به وجود آمده است. روند شاخص متوازن نیز نشان می دهد که تعداد نمادهای قرمز بیش از سبز است، اما شاخص سازان بورس توانسته اند بازار را با رونق نسبی حفظ کنند، ضمن اینکه ارزش معاملات خرد نیز سیگنال خوبی به بازار می دهد.

این شاخص در معاملات روز دوشنبه 18 هزار میلیارد تومان را جابجا کرد تا رکورد جدیدی را ثبت کند. این میزان از 19 می سال گذشته بی سابقه بوده است.

 در آن تاریخ ارزش معاملات بورس بیش از 22 هزار میلیارد تومان بود، به عبارتی بیش از 450 میلیون دلار سهام و صندوق های سرمایه گذاری در محدوده 2.5 میلیون در سال 1402 در بازار معامله شد. بورس در روزهای اوج خود که احتمال می رود در سال جاری و بهار سال آینده باشد، ممکن است ارزش معاملات از مرز 31 هزار میلیارد تومان عبور کند. ارزش دلار معاملات روز دوشنبه به 246 میلیون دلار رسید که از ژوئن سال گذشته تاکنون مشاهده نشده است.


بیشترین بازده هفتگی از این صندوق ها بوده است

از 8 ابزار مالی فعال مورد بررسی، بازدهی 7 ابزار در بازار سرمایه در هفته گذشته مثبت بوده است. همه ابزارها به جز صندوق های زعفران بازدهی مثبت داشته اند.

در حال حاضر بدون احتساب بازار اوراق مشتقه، بازارهای فیزیکی کالایی و غیره، حداقل 8 ابزار مالی برای سرمایه گذاران خرد در مجموعه بازار سرمایه ایران فعال است. این بازارها عبارتند از بازار معاملات سهام دارای بیش از 700 شرکت و ناشر بورسی و فرابورس و همچنین صندوق های کالایی شامل طلا و زعفران، صندوق های سهامی، صندوق های با درآمد ثابت، صندوق های مختلط، صندوق های مدیریت بازار اهرمی و صندوق های - صندوق های داخلی است. به گفته کارشناسان، این ابزارهای مالی فرصت های متفاوتی را در اختیار سرمایه گذاران با تحمل ریسک متفاوت قرار داده است.

مثبت و منفی

آمارهای مرکز نظارت بر صندوق های سرمایه گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار، عملکرد هفته منتهی به 23 آذر 1403 را نشان می دهد: با فرض اینکه میانگین بازدهی بورس در آن دوره معادل 3.11 درصد باشد، صندوق های با درآمد ثابت توانستند میانگین 0.5 درصد را کسب کنند. در عین حال بیشترین بازده هفتگی در بین صندوق های با درآمد ثابت 1.6 درصد و کمترین بازده 0.1 درصد بوده است.

نگاهی به داده های محاسبه شده نشان می دهد؛ این صندوق ها در هفته گذشته موفق به جذب بیش از 33 هزار میلیارد تومان منابع شده اند. خالص ورودی و خروجی پول در مجموعه صندوق های با درآمد ثابت فعال در بازار سرمایه بیش از 2 هزار میلیارد تومان بوده است.

اهرمی و بدون اهرم

صندوق‌های سهام (به استثنای صندوق‌های اهرمی) با ثبت بازدهی 3.9 درصدی، بالاترین بازدهی را در بین تمام صندوق‌های سرمایه‌گذاری در این هفته داشتند. این صندوق ها 293 میلیارد تومان ورودی و خروجی خالص با بیش از 1200 میلیارد تومان خروجی و 924 میلیارد تومان خروجی داشته اند. در میان صندوق های سهامی بیشترین بازدهی 7.4 درصد و کمترین بازدهی گزارش شده 0.6 درصد به ثبت رسیده است.

صندوق های اهرمی نیز در این دوره متوسط ??بازدهی 2.7 درصدی را ثبت کردند. آمار به دست آمده نشان می دهد؛ با سرازیر شدن بیش از 1528 میلیارد تومان پول به صندوق های اهرمی و خروج حدود 868 میلیارد تومان، این صندوق ها 660 میلیارد تومان خالص ورودی داشتند. یک صندوق اهرمی بالاترین بازده را با 3.4 درصد و یک صندوق دیگر اهرمی کمترین بازده را با 2.2 درصد نشان می دهد.

مختلط و صندوق در صندوق

آمار مدیریت نظارت بر صندوق های سرمایه گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می دهد؛ در هفته مذکور بازده هفتگی مختلط 2.3 درصد مثبت بوده است. سرمایه گذاران در هفته جاری با ورود بیش از 78 میلیارد تومان و برداشت حدود 105 میلیارد تومان، خالص ورود و خروج 26 میلیارد تومانی را در بازار این ابزار مالی ثبت کردند. بیشترین و کمترین بازدهی در بین این صندوق ها 3.9 و 1.2 درصد است.

صندوق ها نیز بازدهی مثبت 2.9 درصدی را ثبت کردند. بر اساس محاسبات، سرمایه گذاران در این ابزار 16 میلیارد تومان خالص ورودی و خروجی به ثبت رساندند که بیش از 38 میلیارد تومان و خروجی حدود 22 میلیارد تومان داشت. بیشترین عملکرد 7.2 درصد و کمترین عملکرد منفی 1.8 درصد بود.

زعفران و طلا

صندوق های کالایی نیز در این هفته روند متفاوتی را تجربه کردند. در این مدت مجموعه وجوه زعفران بازدهی منفی 1.2 درصدی را به ثبت رساند. این صندوق ها توانستند 117 میلیارد تومان منابع جدید جذب کنند.

اما در مجموع صندوق های طلا در این هفته مثبت 2.6 درصد را ثبت کردند. صندوق های طلا در این هفته بیش از 2230 میلیارد منبع جذب کردند و در همین مدت حدود 17 میلیارد تومان برداشت داشتند. خالص ورودی و خروجی منابع از صندوق های طلا 2 هزار و 212 میلیارد تومان است.


تاریخ روسیه

تاریخ روسیه به قرن چهاردهم باز می گردد، زمانی که قلمرو پادشاهی تجاری مسکو به عنوان بازیگر اصلی در میان چندین منطقه کوچکتر مشابه ظاهر شد. ایوان چهارم معروف به ایوان مخوف اولین فرمانروای مسکو بود که تزار نام گرفت. در قرن هفدهم میلادی، رومانوف ها حکومت روسیه را به دست گرفتند و سیصد سال بر این کشور حکومت کردند. پتر کبیر و کاترین کبیر از مشهورترین این تزارها بودند که جنگ‌ها و اصلاحات زیادی برای مدرن کردن این کشور انجام دادند و با اقدامات بزرگ خود روسیه را به یک ابرقدرت اوراسیا تبدیل کردند.

در آغاز قرن بیستم، نارضایتی عمیق در میان اقشار مختلف جامعه روسیه منجر به اعتراضات گسترده در آن کشور شد. در شرایطی که به نظر می رسد حاکمان کشور نسبت به درد و رنج توده های مردم بی تفاوت به نظر می رسند، جریان های سیاسی رادیکال در کشور قدرت می گیرند. حادثه معروف به دوشنبه خونین در سال 1905، شکست ژاپن در جنگ 1905 و شکست های این کشور در جنگ جهانی اول به این نارضایتی ها دامن زد. با شروع جنگ جهانی اول در سال 1914، دولت تزاری در پی ادامه سیاست های توسعه طلبانه خود و همزمان سرکوب شورش های داخلی به بهانه جنگ بود. تلاش های روسیه برای توسعه سرزمین های خود به سمت دو منطقه بالکان و بسفر و داردانل هدایت شد. زیرا بخش زیادی از صادرات روسیه به ویژه غلات از این تنگه ها عبور می کرد. سیاستمداران و نیروی دریایی روسیه از تسلط آلمان بر عثمانی آگاه بودند و آن را به ضرر منافع اقتصادی روسیه می دانستند. ضعف داخلی دولت تزاری و الحاق این تنگه ها به روسیه از طریق جنگ امکان پذیر نبود، بنابراین دولت تزاری برای تسلط بر تنگه ها به اتحاد فرانسه و انگلیس پیوست. بنابراین روسیه وارد جنگ شد. طبقات حاکم بر این باور بودند که در این جنگ احساسات میهن پرستانه کارگران و اقشار ضعیف جامعه بر احساسات انقلابی آنها غالب خواهد شد و این به تنهایی می تواند روسیه را احیا کند. اما روسیه نمی تواند یک جنگ بزرگ را تحمل کند و نیروهای آلمان و اتریش به راحتی واحدهای روسی را در هم می کوبند. هرج و مرج اقتصادی بدتر شد و بحران سوخت پدیدار شد. جنگ کشاورزی را نیز تحت تاثیر قرار داد و تعلیق صادرات غلات نتوانست اثرات مضر کمبود مواد غذایی را جبران کند. فقر و فقر به تدریج افزایش یافت و این امر به شورش و اعتصاب کارگران دامن زد. شکست های ارتش روسیه نیز به این وضعیت دامن زد. از سال 1916، با تضعیف قدرت تزاری، روند اعتراضات مردمی در مناطق مختلف روسیه شدت گرفت و در پتروگراد، مسکو و دیگر شهرهای روسیه، احزاب انقلابی، دهقانان و کارگران شرایطی را برای سرنگونی تزار ایجاد کردند. . با استعفای تزار نیکلای دوم در مارس 1917، به نظر می رسید که دولت تزاری عملاً سرنگون شده است [31] سپس دولت موقت روی کار آمد. الکساندر فیودورویچ کرنسکی الکساندر فیودورویچ کرنسکی یکی از چهره های برجسته این حکومت به شمار می رفت که با تعقیب و مجازات متهمان فساد و جنایات گذشته به عنوان وزارت دادگستری شهرت یافت. در اواسط مارس 1917، تبعیدیان و فراریان روسی از چهار گوشه جهان. از اروپا و آمریکا تا سیبری به پتروگراد سرازیر شدند. در میان هزاران نفری که در بهار 1917 از هر گروه و طبقه ای به روسیه بازگشتند. از انقلابیون قدیمی و سوسیالیست و لیبرال گرفته تا روشنفکران و دانشجویان، همه به کشور بازگشتند. با این حال، تا زمان ورود لنین به پتروگراد در 16 آوریل 1917، دولت موقت به طور جدی مورد تهدید قرار نگرفت. لنین با تجربه ای که در سال های فرار و تبعید به دست آورده بود و شیوه مبارزه سیاسی خاص خود توانست در مدت کمتر از هفت ماه و با شروع انقلاب دوم که به نام معروف شد، مسیر انقلاب روسیه را تغییر دهد. انقلاب بلشویکی، او مسیر تاریخ روسیه را تغییر داد


روسیه

روسیه (به روسی: ??????، واج‌نویسی: راسیا) با نام رسمی فدراسیون روسیه (?????????? ?????????، واج‌نویسی: راسیسکایا فدراسیون) که در روسیه آر. اف (??) نیز خطاب می‌شود، پهناورترین کشور جهان است که در شمال اوراسیا قرار دارد.

این کشور فراقاره‌ای در آسیای شمالی و اروپای شرقی واقع است و با اقیانوس آرام شمالی، اقیانوس منجمد شمالی، دریای خزر، دریای سیاه، و دریای بالتیک مرز آبی دارد.

روسیه با 14 کشور آسیایی و اروپایی مرز زمینی، و با کشورهای پیرامون دریای برینگ، دریای ژاپن، دریای خزر، دریای سیاه، و دریای بالتیک مرز آبی دارد. درازای کشور روسیه از تنگه برینگ تا برون بوم کالینینگراد؛ به‌طور تقریبی 5000 کیلومتر است.

روسیه با 17?098?242 کیلومتر مربع وسعت، عنوان پهناورترین کشور جهان را به خود اختصاص داده به گونه ای که اختلاف زمانی غربی‌ترین منطقه تا شرقی‌ترین نقطه روسیه در حدود 9 ساعت است.

کشور کانادا که به عنوان دومین کشور پهناور جهان شناخته می‌شود، تنها مساحتی در حدود 58 درصد مساحت روسیه را دارا می‌باشد.

بیشتر مساحت روسیه را مناطق خالی از سکنه تشکیل می‌دهند.

این کشور در عرضهای بالای جغرافیایی واقع شده و بیشتر مناطق کشور سردسیر است.

به همین سبب، در بیشتر مناطق روسیه (به ویژه سرزمین بزرگ سیبری) شرایط کشاورزی فراهم نیست.

واژه روسیه یک واژه اصیل روسی است و به معنای سرزمینی است که انسان‌های روس زبان در آنجا زیاد زندگی می‌کنند.

می‌توان گفت ریشه واژه روسیه از روس است و این واژه در زمان‌های قدیم از واژه روس گرفته شده است.