سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روسیه

روسیه (به روسی: ??????، واج‌نویسی: راسیا) با نام رسمی فدراسیون روسیه (?????????? ?????????، واج‌نویسی: راسیسکایا فدراسیون) که در روسیه آر. اف (??) نیز خطاب می‌شود، پهناورترین کشور جهان است که در شمال اوراسیا قرار دارد.

این کشور فراقاره‌ای در آسیای شمالی و اروپای شرقی واقع است و با اقیانوس آرام شمالی، اقیانوس منجمد شمالی، دریای خزر، دریای سیاه، و دریای بالتیک مرز آبی دارد.

روسیه با 14 کشور آسیایی و اروپایی مرز زمینی، و با کشورهای پیرامون دریای برینگ، دریای ژاپن، دریای خزر، دریای سیاه، و دریای بالتیک مرز آبی دارد. درازای کشور روسیه از تنگه برینگ تا برون بوم کالینینگراد؛ به‌طور تقریبی 5000 کیلومتر است.

روسیه با 17?098?242 کیلومتر مربع وسعت، عنوان پهناورترین کشور جهان را به خود اختصاص داده به گونه ای که اختلاف زمانی غربی‌ترین منطقه تا شرقی‌ترین نقطه روسیه در حدود 9 ساعت است.

کشور کانادا که به عنوان دومین کشور پهناور جهان شناخته می‌شود، تنها مساحتی در حدود 58 درصد مساحت روسیه را دارا می‌باشد.

بیشتر مساحت روسیه را مناطق خالی از سکنه تشکیل می‌دهند.

این کشور در عرضهای بالای جغرافیایی واقع شده و بیشتر مناطق کشور سردسیر است.

به همین سبب، در بیشتر مناطق روسیه (به ویژه سرزمین بزرگ سیبری) شرایط کشاورزی فراهم نیست.

واژه روسیه یک واژه اصیل روسی است و به معنای سرزمینی است که انسان‌های روس زبان در آنجا زیاد زندگی می‌کنند.

می‌توان گفت ریشه واژه روسیه از روس است و این واژه در زمان‌های قدیم از واژه روس گرفته شده است.


جنگ های جهانی (1914-1945)

در اوایل قرن بیستم، این ترس در بریتانیا وجود داشت که لندن نتواند به سیاست انزوای باشکوه ادامه دهد و همه مستعمرات خود را حفظ کند.

زیرا آلمان به سرعت به عنوان یک نظامی و صنعتی توسعه یافت. این یک پیشرفت بود، به عنوان یک رقیب جدی برای امپراتوری بریتانیا در آینده تلقی می شود در این راستا، بریتانیا در سال 1902 پیمان اتحاد با ژاپن امضا کرد.

علاوه بر این، به ترتیب در سال های 1904 و 1907 با دشمنان قدیمی، فرانسه، پای میز مذاکره نشست. و روسیه و نیز با آنها متحد شد.


رقابت جهانی با فرانسه

پس از صلح بین هلند و انگلیس در سال 1688، دو کشور به عنوان متحد در یک جبهه در جنگ نه ساله جنگیدند. اما از آنجایی که جنگ در قاره اروپا (و دور از بریتانیا) انجام شد، انگلستان را بسیار قدرتمندتر از هلند کرد، که مجبور بود بیشتر بودجه خود را صرف جنگ‌های زمینی پرهزینه کند. پس از این جنگ و در قرن هجدهم، بریتانیا به بزرگترین قدرت استعماری جهان تبدیل شد و فرانسه که هنوز قدرت اصلی در قاره اروپا بود، بزرگترین رقیب آنها شد.

پس از مرگ کارلوس دوم پادشاه اسپانیا در سال 1700 و اعطای امپراتوری و مستعمرات آن کشور به فیلیپ، نوه پادشاه فرانسه، این امر منجر به اتحاد بسیار نزدیک بین فرانسه و اسپانیا شد. این موضوع مورد قبول انگلستان و دیگر قدرت های اروپایی نبود به همین دلیل در سال 1701 انگلستان، پرتغال، امپراتوری مقدس روم و هلند به هم پیوستند و به اسپانیا و فرانسه اعلان جنگ دادند. این جنگ به "جنگ های جانشینی اسپانیا" معروف شد و تا سال 1714 ادامه یافت.


 


رقابت با هلند در آسیا

در اواخر قرن شانزدهم، انگلستان و هلند تلاش کردند تا انحصار پرتغال در تجارت با آسیا را به چالش بکشند. در این راستا، شرکت هند شرقی انگلیسی (که بعداً به شرکت هند شرقی بریتانیا تغییر نام داد) و شرکت هند شرقی هلند به ترتیب در سال های 1600 و 1602 تأسیس شدند. هدف از این کار ورود به تجارت ادویه در مجمع الجزایر هند شرقی (اندونزی) و مناطق تجاری مهم هند بود. پس از این تلاش ها، رقابت هلند و انگلیس با پرتغال و همچنین برای برتری در تجارت با آسیا با یکدیگر آغاز شد. اگرچه سیستم بانکی پیشرفته هلند و جنگ های هلند و انگلستان در قرن هفدهم باعث شد این کشور ابتدا انگلیس را شکست دهد، اما در نهایت این انگلیس بود که برنده این رقابت شد. با این حال، رابطه خصمانه بین دو دولت با انقلاب شکوهمند در سال 1688 پایان یافت، زمانی که شاهزاده هلندی ویلیام اورنج بر تخت سلطنت انگلستان نشست و بین دو کشور صلح کرد. این صلح تجارت ادویه با اندونزی را به هلند و تجارت ابریشم با هند را به انگلستان واگذار کرد. اما به زودی مشخص شد که تجارت ابریشم بسیار سودآورتر است و در سال 1720 شرکت هند شرقی بریتانیا از شرکت هند شرقی هلند پیشی گرفت.


تجارت برده، آمریکا و آفریقا

کارائیب در ابتدا سودآورترین مستعمره انگلستان بود، [31] اما چندین تلاش دولت لندن برای استعمار این منطقه شکست خورد. اولین تلاش برای استعمار گویان در سال 1604 تنها پس از دو سال متوقف شد [32] همچنین تلاش برای استعمار سنت لوسیا (1605) و گرانادا (1609) چندان موفقیت آمیز نبود. با این حال، پس از مدتی، انگلستان با موفقیت مستعمراتی در سنت کیتس (1624)، باربادوس (1627) و نویس (1628) ایجاد کرد. که به تعداد زیادی برده نیاز داشت. در ابتدا کشتی‌های هلندی با دولت لندن همکاری می‌کردند تا برده‌ها را به انگلیسی‌ها بفروشند و از آن‌ها شکر بخرند، [34] اما پارلمان بریتانیا در سال 1651 طرحی را تصویب کرد که فقط کشتی‌های انگلیسی اجازه ورود به مستعمرات را داشتند. این طرح در نهایت به تیرگی روابط انگلیس و هلند و درگیری نظامی بین دو کشور انجامید. با این حال، این درگیری ها موقعیت انگلستان را در قاره آمریکا تقویت کرد [35] در سال 1655 انگلستان جامائیکا را که تحت کنترل اسپانیا بود فتح کرد و یازده سال بعد باهاما را به مستعمرات خود اضافه کرد.